Szendvics zsemle

2023-03-05

sponsored links

 Egy egyszer? ?s finom recept, amit b?tran aj?nlok mindenkinek, aki szereti a szendvicseket! Ez a kolb?szos szendvics zsemle t?k?letes v?laszt?s a reggelihez vagy az uzsonn?hoz. A friss ?leszt?nek ?s a sz?p aranybarn?ra s?t?tt zseml?knek k?sz?nhet?en a recept garant?ltan ?zletes ?s oml?s lesz. A kolb?sz szeletek pedig csak tov?bb fokozz?k a szendvics ?z?t. K?vesd a receptet l?p?sr?l-l?p?sre, ?s ?lvezd a finom falatokat! 


Hozz?val?k 8 db zseml?hez:

45 dkg sima liszt

15 dkg r?tesliszt

3 ev?kan?l olaj

2 ev?kan?l cukor

1 te?skan?l s?

3 dl v?z

4 dkg friss ?leszt?, vagy 7 g instant 

1 toj?s a zseml?k leken?s?hez

8 db kolb?szszelet

szez?mmag

Elk?sz?t?s:

Tegy?k a liszteket, az olajat, a cukrot, a s?t ?s a vizet a dagaszt?g?pbe, majd morzsoljuk bele az ?leszt?t.

Kapcsoljuk be a dagaszt?programot, ?s dagasszuk a t?szt?t, am?g sima ?s rugalmas lesz.

Osszuk a t?szt?t 8 egyforma r?szre, majd form?zzuk ?ket zseml?knek. Tegy?k a zseml?ket egy s?t?pap?rral kib?lelt tepsibe, majd hagyjuk ?ket 25 percig letakarva kelni.Nyomjuk bele a zseml?k k?zep?be a kolb?szszeleteket, majd kenj?k meg a zseml?k tetej?t felvert toj?ssal ?s sz?rjuk meg szez?mmaggal.

Meleg?ts?k el? a s?t?t 180 fokra, majd tegy?k bele a zseml?ket, ?s s?ss?k ?ket 20-25 percig, am?g aranybarn?k lesznek.Vegy?k ki a zseml?ket a s?t?b?l, ?s hagyjuk ?ket kih?lni, majd t?laljuk ?ket frissen.





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2023/03/szendvi...

sponsored links

Keres?s