Szendvics Jukkának: füstölt sprotnival, házi majonézzel, fõtt tanyasi tojással. Még jó, hogy itthon sült kovászos kenyéren ...

2011-09-07

sponsored links

Szenvedélyesen szeretek szendvicseket készíteni. Mindenfélét. Már egy egész szakácskönyvre valót bejegyeztem. Amikor legutóbb sprotnis szendvicset készítettem, akkor Jukka azt írta, nála ez viszi a pálmát (a lazacos és tonhalas mellett:)

Úgyhogy ezt a szendvicset most Jukkának ajánlom, mert amikor az éj leple alatt megkívántam és elkészítettem, akkor is rá gondoltam. Persze a korgó gyomrom mellett.

Amikor éjszaka éhezek meg, akkor muszáj a szoros készletekbõl gazdálkodni, hiszen mondjuk alaplé lefõzését ilyenkor a helyzet nem adja ki. Elõzõ nap sütöttem kovászos kenyeret, és éppen aznap rántott húst, ahogyan nagymamám készítette - házi majonézbõl készült tartárral, tökéletes sült krumplival - a majonézbõl kb. 1 dl félretettem. A sprotni a spájzból ? bedobozolva - vigyorgott rám, azonnal összefutott a nyál a számban.

Két tanyasi tojást keményre fõztem és hideg vízben lehûtöttem. Az egyiket cikkekre vágtam, a másikat korongokra, tojásszeletelõvel.

A sprotnit meglocsoltam jó sok friss citromlével.

A majonézt elkevertem egy teáskanál porcukorral, mert a citrommal meglocsolt füstölt sprotnihoz és a ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s