Szendvics borjúvagdaltból Dubarry módra
sponsored links
Mindannyian nap mint nap szembesülünk az örökös problémával: mit is csomagoljak holnapra a gyerekeknek, a férjnek és saját magamnak is? Bármennyire választékos is a felhozatal a felvágottas, sajtos és vajkrémes pultoknál, annál inkább szembesülünk vele, hogy egyik sincs az ínyünkre. A velük készített tízórait csak ímmel-ámmal fogyasztjuk, vagy rosszabb esetben bontatlanul visszük haza, miközben azon jár az eszünk, de finom is volt a tegnapi ebéd vagy vacsora. Bizonyára szívesen csemegéznénk el a megmaradt részét tízóraiként, vagy ha nem maradt, azzal a befektetéssel, amit a felvágottakra és társaira költünk, egy fõétel hozzávalóit is be tudjuk szerezni. Igaz, hogy kis munka is adódik még vele, de ebédhez készíthetünk egybõl dupla adagot, hogy másnapra is jusson belõle. Egy új ötlet ötlet ahhoz, hogy kedvükre tízóraizzanak, szünet után pedig jóllakottan és elégedetten folytassák a dolgukat!
Hasonló ötletek:
Gombás brokkolis gratin szendvics
Cigánypecsenye szendvics köntõsben
Hozzávalók 4 személyre: 4 zsemle, 40 dkg borjúhús, 1 kis fej karfiol, 4 szelet sajt, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál olaj, majoránna, só, bors: továbbá: saláta, paprika
Elkészítése: A borjúhúst ledaráljuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a mustárt, sóval és borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk. Négy felé osztjuk, és korong alakúra formáljuk, majd sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük és meglocsoljuk olajjal. Elõmelegített sütõben, 15 percig sütjük. Eközben a karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben, 3-4 perc alatt elõfõzzük, majd leszûrjük. A tepsit kivesszük a sütõbõl, a vagdalt korongokat egy lapátkanál segítségével átfordítjuk, ráhelyezzük a karfiolrózsákat és lefedjük egy-egy szelet sajttal. Megszorjuk a majoránnával és visszatoljuk a sütõbe, újabb 15 percig sütjük-pirítjuk. A zsemléket kettévágjuk, aljára salátalevelet teszünk, ráhelyezzük a karfiolos vagdalt és tetejére paprikát teszünk, majd befedjük a zsemle kalapjával.