Szemezgetés újból - ishler
sponsored links
Tegnap este ragasztgattam, s mártogattam a kedden kisült, s dobozba zárt ishler karikákat. Gondolkoztam rajta, hogy milyen lekvárral történjen a tészták egyesítése. Ribizli lekvár nem jó, mert magos, az eper lekvár túl édes, a meggy nagyon savanyú, viszont a szilva- és barackíz szóba jöhetett. Feláldoztuk hát magunkat Múzzsal, s kóstolásra bocsájtottuk a dolgot. Jó lett volna egy harmadik tesztelõ is, mert kettõnktõl kétféle döntés született. Végül sikerült meggyõznöm õt arról, hogy a keserû csokoládé ellensúlyozni fogja a baracklekvár édes ízét, így - mint az elõbbiekbõl kiderült - a kajszi lett a nyerõ.
Aki a Húsvéti listát olvasta, az tudja, hogy négyszeres mennyiséget csináltam. A negyed adag valóban elég kevés, viszont kis vendégség, vagy többféle édesség mellett érdemes készíteni, mert ez a sütemény nagyon finom, sokáig eláll (ha van ideje), s nem igényel drága hozzávalókat. A negyed adagot írom le, egy próbát mindenképpen megér! Sajnos, már nem emlékszem, hol olvastam a receptet, az biztos, hogy most a füzetembõl származnak a mennyiségek, s mi nagyon szeretjük.
Ishler
14 dkg liszt
5 dkg dió
5 dkg cukor (porcukor a legjobb, de ha nincs, az sem baj) ...