Szellemes habcsók
sponsored links
Szimpla habcsókból készített szellemek, még mindig a bulizós gyerektársaságnak. :) Az MM csontokhoz hasonlóan ez is elõre elkészíthetõ finomság (=tömény cukor), egyszerû is, - a szárítási idõt leszámítva - gyors is, gyereknépnek bejövõs is.
Általában ezzel az alaprecepttel készítek habcsókokat, habkarikát karácsonyra is - a szellemeknél mondjuk nem 100%-ig voltam biztos a sikerben, de szerencsére jók lettek.
Pihentetett, szobahõmérsékletû tojásfehérjét használok hozzá. A pihentetés hûtõben zajlik, általában kis mûanyag, fedeles ételtároló dobozkában 2-3 napig, majd a hûtõbõl kivéve, fedõ nélkül hagyom kb. 2 órán keresztül a konyhaasztalon melegedni a fehérjéket.
A fehérjét felverem robotgéppel, majd amikor már kemény, apránként hozzáadom a cukrot is. Ezzel verem ismét keményre, amíg a habból tartós csúcsot lehet húzni. Hozzáadom a keményítõt, ecetet, vaníliaeszenciát (illetve ételszínezéket és egyéb ízesítõket, ha éppen nem szellemes hangulatban vagyok) - ahogy ezek is elkeverednek, kikapcsolom a gépet. A cukros tojásmasszát sima- vagy csillagcsöves habzsákba töltöm és (szilikonos) sütõpapírral bélelt tepsire formákat ...