Szejtánnal töltött, bundázott sós palacsinta
sponsored links
A palacsinta az az étel számomra, mint Gomboc Arturnak a csokoládé. Bármikor, bárhol, bármilyet (bizonyos kereteken belül bármilyet :-). Bármennyit nem.
Ez a sós verzió húsvétkor készült, amikor volt idõnk Fannival pepecselni, mert Gergõnket férjem kicsit lefoglalta addig.
Hozzávalók:
0,5 liter buborékos víz
kb 20 ek. liszt - fele teljes õrlésû, fele finomliszt
4 ek. napraforgó olaj
1 kisebb, apróra vágott lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 apróra reszelt salátacukkini
só, vegeta, borspótló fûszerkeverék - ízlés szerint
--
1 fej lilahagyma
1 db (30 dkg) füstölt, magyaros gabonagömböc
Pesto
kb 10 dkg növényi sajt
--
tönkölyliszt, csicseriborsóliszt, víz, zsemlemorzsa (panír)
Elkészítés:
A palacsintatésztához mindent egy tálba öntünk (adagolunk), majd botmixerrel összedolgozzuk, ehhez reszeljük a cukkinit, fokhagymát, apróra vágjuk a hagymát és beleforgatjuk a tésztába. Egyenként kisütjük. Miközben sülnek a palacsinták, lereszeljük a gabonagömböcöt, felvágjuk a hagymát. A kisült palacsintákat megkenjük a pesto-val, rászórjuk a reszelt gabonagömböcöt, lilahagymát, sajttal megszórjuk és jobb, majd bal oldalt behajtjuk és úgy felcsavarjuk. A panírhoz egy tálba öntjük a tönkölylisztet, másikba a csicseriliszttel összekevert vizet, majd legvégül a morzsát. Ezt követõen bepanírozzuk a palacsintákat és kókuszolajban kisütjük. (akár sütõben, akár teflonban). Salátával, tartárral fogyasztjuk.