Szegfûgomba-paprikás puliszkával

2014-05-06

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre:
a paprikáshoz: 60 dkg szegfûgomba, 2 hagyma, 1 evõkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, pirospaprika, bors, petrezselyemzöld.
a puliszkához: 30-35 dkg kukoricadara, 1 liter víz, 1 teáskanál só.
Elkészítése:
A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd kevés sós vízben megfõzzük, leszûrjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olvasztott zsíron üvegesre pároljuk. A gombát a hagymás zsírba tesszük, kissé összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd zsírjára sütjük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besûrítjük vele a gombát. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és belekavarjuk a paprikásba. Puliszkával tálaljuk.
Puliszka elkészítése: a vizet a sóval felforraljuk, majd vékony sugárban beleengedjük a kukoricadarát, habverõvel állandóan keverve, hogy csomómentes legyen a puliszka. Ezután az edényt lefödjük, és takaréklángon néhány percig fõzzük, amíg a puliszka kellõen besûrûsödik.
Tipp: a mártásba kavarhatunk kevés ecetet, így kissé vadas íze lesz a paprikásnak.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s