Szegedi halászlé

2011-12-20

sponsored links


A fotóért bocsánat, majd hozok egy tisztességesebbet az ünnep után. Ez még sok-sok évvel ezelõtt készült. Viszont többeknek megígértem, hogy még az ünnep elõtt leírom, én hogyan készítem a halászlét.
Szegedi vagy bajai?  Ha halászlé, akkor mindig ez a nagy kérdés. Én erre azt szoktam mondani, hogy ha jót akarunk enni, akkor szegedi, ha gyorsan akarunk halászlét enni, akkor bajai. Le ne szedjétek ezért a fejemet, csak vicc volt. Viccen kívül viszont szerintem a szegedi passzírozott halászlé az igazi, én arra esküszöm.
Gyerekkoromban anyukám is szegedi halászlét készített mindig, de fõzött hozzá gyufatésztát is, amit a bajai halászléhez adnak. Ugyanis szegedi születésû édesanyám, de fiatal korában Baja környékén éltek.
Én évente egyszer, esetleg kétszer fõzök halászlét. Szenteste biztosan, mert a férjem nagyon szereti. A mûvelet azzal kezdõdik, hogy keresek valakit, aki hajlandó nekem a halat megpucolni. Ugyanis szégyen ide, szégyen oda, én még soha nem pucoltam halat. Nem azért, mert olyan nagy ördöngösségnek tartom, hanem mert van egy pont, amitõl határozottan rosszul vagyok, az pedig a ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2011/12/sz...

sponsored links

Keres?s