Szegedi halászlé

2011-11-27

sponsored links


Nemrég a szegedi halászlé hazájában jártam egy Határtalanul projekt keretében, melyben a mi iskolánk és a szegedi Hansági Ferenc Szakiskola vesz részt. Úgy illik rám ez a projekt, mint egy kesztyû, hiszen az a célja, hogy a két iskola gyerekei összegyûjtsék a saját környékükön fellelhetõ hagyományos ételek receptjeit. Az elsõ körben mi kóstolgattunk Szegeden, persze a halászlé nam maradhatott ki a felhozatalból. Egy kicsit félve kóstoltam, mert nem vagyok nagy rajongója a halnak, de végül háromszor!!! vettem és nagyon ízlett. Bár nem én fõztem, íme a recept. Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, bár a legjobb lenne elmenni Szegedre és a Halászcsárdában megkóstolni.

Szegedi halászlé
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg), halbelsõség (ikra, tej), 3 nagy fej hagyma, 2 evõkanál szegedi pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evõkanál ...

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2011/11/szeg...

sponsored links

Keres?s