Szegedi csirkegulyás
sponsored links
Edi, az Edi konyhája háziasszonya egy remek játékot hírdetett Enni - határok nélkül címmel. A játék lényege, hogy minden résztvevõ egy feladatot ad a sorban utána következõnek, mégpedig, hogy egy bizonyos nép, tájegység jellegzetes ételét fõzze/süsse meg. Én Évától, a Takarékos konyha írójától kaptam azt a feladatot, hogy egy jellegzetes szegedi ételt fõzzek. Rövid keresgélés után rá is akadtam a Szegedi csirkegulyásra, és mivel tudtam, hogy ez a családnak is ízleni fog, el is készítettem vasárnapi ebédnek. Nem tévedtem a családomnak nagyon tetszett, mindenki bevágott egy nagy tányérral belõle, még én is egy kis tányérral, a diétám ellenére:)
Következõ alkalommal egy dolgot fogok változtatni, mégpedig azt, hogy olyan krumpliból készítem, ami nem fõ szét, mert most nagyon szétfõtt, így nem lett olyan fotogén a gulyásom, de a család ezt nem bánta:)
Edi, köszönöm a játékot, Éva neked a feladatot, mert így egy újabb finom ételt kóstólhattunk meg.
Hozzávalók(6 személyre):
- 1 házi csirke alsó, felsõ combjai, mellehúsa, szárnyai, zúzája (erdetileg 2 kg csírkét ír a recept)
- 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya (eredeti receptben 70 dkg)
- 4 zöld paprika
- 5 hámozott paradicsom ...