Szedres túrótorta
sponsored links
Ez az a sütemény, amit tavaly a legtöbbször készítettem. Egyszerû, finom, és ami az esetemben a legfontosabb volt: ha cukor helyett nyírfacukorral készül, minimális a szénhidráttartalma, így terhesen akármennyit ehettem belõle, simán beilleszthetõ egy szigorúbb szénhidrátdiétába is. Mindenféle gyümölccsel jó (sárgabarack, szilva, ribizli pl.), de talán szederrel a legjobb - nekem még pont volt egyadag a tavaly nyáron lefagyasztott szederbõl. Készülhet ricottával is, vagy a túró egy részét helyettesíthetjük mascarponéval akár, úgy is nagyon finom, de én kimondottan szeretem, amikor a túrószemcsék érzõdnek benne. Flat-Cat blogján találtam a receptet. Lehetõség szerint készítsük biotúróból és bio/házi tojásból, citromhéjat viszont tényleg csak akkor reszeljünk bele, ha kezeletlen!
Hozzávalók:
50 dkg túró, 5 tojás, 5 dkg búzadara (teljes kiõrlésû), 4 ek. nyírfacukor, 1 tasak bourbon vaníliáscukor, 1 ...