Szedres tiramisu
sponsored links
Elkezdõdött a szeder szezon!
Az érett szeder zamatos kissé savanykás gyümölcs. Szörpöt, lekvárt készítenek belõle,de igazán megállja a helyét a sütemények világában is.Ma én egy finom tiramisut álmodtam meg vele amit el is készítettem.Remélem tetszik a recept és ti kipróbáljátok!
Hozzávalók a krémhez:
6 lap fehér zselatin
40 dkg szeder
50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
75 ml szederszörp
7,5 dkg porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
50 ml citromlé
20 dkg tejszín
Továbbá: 25 dkg babapiskóta
50 ml szederszörp
2 evõkanál szederlikõr ( elhagyható)
Továbbá: kb 20x 24 cm-es hosszúkás kapcsos tortaforma,vagy egy kenyérsütõ doboz forma.
Elkészítése:
A zselatint a csomagolás utasításai szerint áztassuk hideg vízbe.
A szedret mossuk meg és óvatosan szárítsuk meg.
A mascarponét tegyük egy tálba,és alaposan keverjük össze a tejföllel,a szörppel,a porcukorral,a citromhéjjal és a citromlével.
A zselatint enyhén nyomkodjuk ki,és oldjuk fel.
Elõször egy kevés mascarpone masszával keverjük össze,majd adjuk az egész masszához.
A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele.
A szeder kétharmadát óvatosan keverjük hozzá.
Egy hosszúkás csatos tortaformát vagy egy folpackkal kibélelt nagyobb kenyérsütõ formát vegyünk elõ. Tegyünk egy kevés krémet a formába és kenjük el egyenletesen. Erre rakunk, egy sor babapiskótát a cukros felével felfelé,locsoljuk meg a szederszörp felével és egy evõkanál likõrrel. Kenjük rá a maradék krém felét . Helyezzünk rá ismét egy sor babapiskótát, majd locsoljuk rá a maradék szörpöt és likõrt. Végül a megmaradt krémet simítsuk rá,és egy éjszakára tegyük a hûtõbe.
Másnap,borítsuk ki egy hosszúkás tányérra.
Húzzuk le róla a fóliát és a tetejét díszítsük szederszemekkel.
Az érett szeder zamatos kissé savanykás gyümölcs. Szörpöt, lekvárt készítenek belõle,de igazán megállja a helyét a sütemények világában is.Ma én egy finom tiramisut álmodtam meg vele amit el is készítettem.Remélem tetszik a recept és ti kipróbáljátok!
Hozzávalók a krémhez:
6 lap fehér zselatin
40 dkg szeder
50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
75 ml szederszörp
7,5 dkg porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
50 ml citromlé
20 dkg tejszín
Továbbá: 25 dkg babapiskóta
50 ml szederszörp
2 evõkanál szederlikõr ( elhagyható)
Továbbá: kb 20x 24 cm-es hosszúkás kapcsos tortaforma,vagy egy kenyérsütõ doboz forma.
Elkészítése:
A zselatint a csomagolás utasításai szerint áztassuk hideg vízbe.
A szedret mossuk meg és óvatosan szárítsuk meg.
A mascarponét tegyük egy tálba,és alaposan keverjük össze a tejföllel,a szörppel,a porcukorral,a citromhéjjal és a citromlével.
A zselatint enyhén nyomkodjuk ki,és oldjuk fel.
Elõször egy kevés mascarpone masszával keverjük össze,majd adjuk az egész masszához.
A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele.
A szeder kétharmadát óvatosan keverjük hozzá.
Egy hosszúkás csatos tortaformát vagy egy folpackkal kibélelt nagyobb kenyérsütõ formát vegyünk elõ. Tegyünk egy kevés krémet a formába és kenjük el egyenletesen. Erre rakunk, egy sor babapiskótát a cukros felével felfelé,locsoljuk meg a szederszörp felével és egy evõkanál likõrrel. Kenjük rá a maradék krém felét . Helyezzünk rá ismét egy sor babapiskótát, majd locsoljuk rá a maradék szörpöt és likõrt. Végül a megmaradt krémet simítsuk rá,és egy éjszakára tegyük a hûtõbe.
Másnap,borítsuk ki egy hosszúkás tányérra.
Húzzuk le róla a fóliát és a tetejét díszítsük szederszemekkel.