Szedres-szilvás cobbler

2012-08-04

sponsored links


Valamiért engem elkerülnek a divatos sütemények, vagyis inkább én kerülöm õket.:) Évekkel ezelõtt nagy népszerûségre tett szert a cobbler itthon, sok gasztroblogban, cikkben dicsérték, hogy egyszerûsége mellett mennyire finom desszert és bármilyen idény gyümölccsel variálható. Engem mégsem gyõzött meg, talán azért, mert egy hasonló morzsasütivel nagyon befürödtem. Lehet hogy a recept volt rossz, mind a mai napig nem tudom, de a sütemény épp, hogy súrolta az ehetõ kategóriát.
Ma piacozás közben nem tudtam ellenállni a szedernek és hazaérve, okulva a múlt hétvégébõl, rögtön fel akartam használni, mert bizony nem jól tûri a tárolást.
Gyors süteményre volt szükség, így eszembe jutott a cobbler! Ez a süti nem gyors, hanem extra gyors és nem egyszerû, hanem elronthatatlan.:) Természetesen finom is, sokkal, de sokkal finomabb mint gondoltam. Dupla mennyiségû gyümölccsel is el tudnám képzelni, de ez már csak ízlés kérdése. A gyümölcsös lágy réteg felett, nagyon puha, fahéjas tészta, melynek teteje ropogósra van sütve... nehéz megállni egy adagnál:)

Szedres-szilvás cobbler (22*15 cm-es formában)

Hozzávalók:
Gyümölcsös réteg:
25 dkg szilva
25 dkg szeder
3 dkg cukor (vagy édesítõ)
2 dkg vaníliás cukor ...

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2012/08/szed...

sponsored links

Keres?s