Szedres paleo torta

2017-04-30

sponsored links


Hozzávalók:
a mákos piskótához: 5 tojás, 8 dkg darált mák, 5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor), 1 vaníliarúd kikapart magjai, csipet só.
a krémhez: 15 dkg tápióka gyöngy, 3 dl víz, 1 darab vanília rúd, 2-3 evõkanál nyírfacukor, 4 dl kókusztej.
továbbá: szeder vagy más gyümölcs.
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítõ anyaggal, majd beleforgatjuk a darált mákot. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan összekavarjuk a mákos tojássárgájához. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát sütõpapírral bélelt tortaformába töltjük, 180 fokos elõmelegített sütõben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütõbõl kivéve 8-10 percet hagyjuk pihenni, mielõtt lehúzzuk róla a papírt. Tortás tálra helyezzük a piskótát, a tortaforma karimáját visszatesszük a piskóta köré. A tápiókát vízbe rakjuk 15 percre, amíg megszívja magát. Ezután öntsük fel a kókusztejjel, adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét és keverés mellett sûrûre fõzzük. Ha készre fõtt a puding, hozzáadjuk a nyírfacukrot is. A krémet a kihûlt piskótára öntjük, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, pár órára hideg helyre tesszük.
EK. 2017 április.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s