Szedres- ordás pite

2014-06-01

sponsored links

Az évnek ebben az idõszakában igazán csábít a friss orda a piacon. A gyermekek szeretik az ordát és a pite jellegû süteményeket, ezért készítettem ebben a formában. A fagyasztott gyümölcsöknek pedig fogyniuk kell, mert lassan jön a friss :) .

Szedres- ordás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 tojás, 1 kiskanál sütõpor, 10 dkg cukor, 1 dl tejföl, 2 evõkanál karobpor; a töltelékhez: 60 dkg orda, 2 tojás, 1 dl tejföl, 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg cukor; búzadara, kb. 50 dkg szeder (lehet más gyümölcs is), vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két részre vesszük, az egyik részhez hozzágyúrjuk a karobport, pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez az ordát villával széttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a két féle cukrot, majd jól elkavarjuk. A barna tésztát kinyújtjuk, kivajazott közepes tepsibe tesszük, megszurkáljuk, meghintjük búzadarával, rásimítjuk a tölteléket, rárakjuk gyümölcsöt, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot is. Villával megszurkáljuk és 180 fokos elõmelegített sütõben körülbelül 40 percet sütjük.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/06/01/szedre...

sponsored links

Keres?s