Szedres-málnás túrótorta

2017-06-30

sponsored links









Egy könnyû, sütés nélküli torta, ami legalább olyan gyorsan elfogyott, amilyen gyorsan készült. ...és ebbe a várakozást nem számítjuk bele. :D A gyümölcsöktõl kellemesen fanyarkás túrókrém remekül passzol a ropogós kekszréteghez. Végtelenül egyszerû, cserébe nagyon finom. ;)











Hozzávalók egy 30x11x7 cm-es levehetõ oldalú formához:
20 dkg zabkeksz
7 dkg olvasztott vaj
45 dkg túró
45 dkg mascarpone
10+10 dkg málna
10 dkg szeder
3 ek. cukor
2 csomag habfixáló (2x10g)


  1. A kekszet ledaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. 
  2. A forma oldalát, amiben a desszert készül, kibéleljük sütõpapírral. A vajas kekszalapot a forma alján egyenletesen elosztjuk és lenyomkodjuk. 
  3. 10 dkg málnát a 3 evõkanál cukorral kis lábasban összeforralunk. Szitán átpasszírozzuk, majd a pürét visszatesszük a tûzre és kevergetve besûrítjük. Hûlni hagyjuk. 
  4. A túrót tálba tesszük, villával áttörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a málnapürét, a habfixálót és alaposan kikeverjük. 
  5. A kekszes alapon egyenletesen elosztjuk a 10-10 dkg szedret és málnát. Rákanalazzuk a túrós krémet, elegyengetjük és néhány órát, vagy akár egy éjszakát hûtõben pihentetjük. 
  6. Tálalás elõtt a forma oldalát és a sütõpapírt levesszük a tortáról, majd szeleteljük.














A receptet a Kifõztük júniusi számában is megtaláljátok. :)
 

    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s