Szedres-málnás túrótorta
sponsored links
Egy könnyû, sütés nélküli torta, ami legalább olyan gyorsan elfogyott, amilyen gyorsan készült. ...és ebbe a várakozást nem számítjuk bele. :D A gyümölcsöktõl kellemesen fanyarkás túrókrém remekül passzol a ropogós kekszréteghez. Végtelenül egyszerû, cserébe nagyon finom. ;)
Hozzávalók egy 30x11x7 cm-es levehetõ oldalú formához:
20 dkg zabkeksz
7 dkg olvasztott vaj
45 dkg túró
45 dkg mascarpone
10+10 dkg málna
10 dkg szeder
3 ek. cukor
2 csomag habfixáló (2x10g)
- A kekszet ledaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal.
- A forma oldalát, amiben a desszert készül, kibéleljük sütõpapírral. A vajas kekszalapot a forma alján egyenletesen elosztjuk és lenyomkodjuk.
- 10 dkg málnát a 3 evõkanál cukorral kis lábasban összeforralunk. Szitán átpasszírozzuk, majd a pürét visszatesszük a tûzre és kevergetve besûrítjük. Hûlni hagyjuk.
- A túrót tálba tesszük, villával áttörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a málnapürét, a habfixálót és alaposan kikeverjük.
- A kekszes alapon egyenletesen elosztjuk a 10-10 dkg szedret és málnát. Rákanalazzuk a túrós krémet, elegyengetjük és néhány órát, vagy akár egy éjszakát hûtõben pihentetjük.
- Tálalás elõtt a forma oldalát és a sütõpapírt levesszük a tortáról, majd szeleteljük.
A receptet a Kifõztük júniusi számában is megtaláljátok. :)