Szedres-kajszis crumble
sponsored links
A férjem tegnap este hazaállított 10 kg sárgabarackkal, mondván, hogy ezt most azonnal csináljam meg, mert annyira érett, hogy ki tudja mi lesz vele másnapig. Meg volt beszélve, hogy hoz barackot valamelyik nap, hiszen a polcról már csak a baracklekvár hiányzott. Az idõzítés viszont ennél rosszabb nem is lehetett volna, ugyanis délben álltam neki 13 kg szilvát kimagozni és befõzni. Fáradt voltam, és mindenhez volt kedvem, csak nem egy újabb nagy adag gyümölcs kimagozásához, üvegek fertõtlenítéséhez, fõzõcskézéshez. Megnéztem a barackot, de én is úgy ítéltem, hogy ez nem tûr halasztást. Nagyon finom édes, de tényleg határeset. A szilva még sehogy sem állt, látszott, hogy ebbõl így is - úgy is éjszakázás lesz, ezért úgy döntöttem, hogy nekikezdek a baracknak is. Közben egyre éhesebb lettem, és az elõttem álló feladatok elvégzéséhez kellett valami finomság, ami energiával tölt fel. Sütit akartam, de valami gyorsan elkészíthetõt, amivel nem kell sokat pepecselni. A crumble pont ilyen. Nemcsak gyorsan összedobható, de nagyon finom is. A barack adta magát, amit párosítottam szederrel. A szeder picit savanykás íze nagyon jól harmonizál a barack édességével, a kettõ együtt nagyon jól mûködött. A morzsatésztába diót is tettem, ami koronát tett az egészre. Tényleg nagyon finom lett.
Hozzávalók: ...