SZEDRES-FEHÉR CSOKOLÁDÉS KEVERT SÜTI
sponsored links
szedres kevert süti |
A szokásos alapreceptem, de olyan finom volt, hogy meg kell osszam veletek. Nálam a szederhez mindig jár a fehér csokoládé, így a sütiben is együtt ügyködnek.
Hozzávalók
4 tojás
30 dkg liszt
15-20 dkg cukor
1,5 dl joghurt
1,5 dl étolaj
1 csomag sütõpor
40 dkg szeder
10 dkg fehér csokoládé
1 csipet só
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A tojásokat törd egy tálba, add hozzá a cukrot és verd fehéredésig, habszerû legyen a végeredmény.
Az étolajat és a joghurtot vegyítsd el a tojásos keverékkel, a lisztet keverd el a sóval és a sütõporral és szitáld a folyékony alapanyagokhoz.
Egy tepsit bélelj ki sütõpapírral és borítsd bele a masszát.
A fehér csokoládét törd apróra és nyomkodj pár darabot a tésztába, a többit szórd rá, majd alaposan pakold meg a szedrekkel.
170 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben 35 perc alatt készre sül, de ajánlott a tûpróba.
Porcukorral meghintve tálald.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog