Szedermisu
sponsored links
Amióta elõször kóstoltam az Oreo kekszet, motoszkált a fejemben, hogy ebbõl valami gyümölcsös, réteges tiramisuszerûséget milyen jó lenne csinálni.
A keksz karakteres csokoládés ízéhez úgy gondoltam, valamilyen savanykás, pikáns gyümölcs illene igazán. A szeder tûnt a legtutibb választásnak, és már alig vártam, hogy megvalósítsam.
Azt kell, mondjam, nem csalódtam. Nekünk nagyon ízlett, jó kis karakteres, férfias desszert lett belõle.
A hûtõben pihentetés hosszát célszerû az alapján eldönteni, hogy mennyire szeretnénk, hogy a keksz megpuhuljon. 1-2 óra alatt csak összeérnek az ízek, de a keksz még ropogós marad. Ha egész éjszakára hûtõbe tesszük, a keksz is teljesen krémessé válik. Nekem igaziból mindkét verzió ízlett.
Hozzávalók - 2 fõre:
90 g Oreo keksz
250 g mascarpone
2 evõkanál porcukor
280 g (1 kis doboz) szeder
1. A kekszeket kisebb darabokra tördelve (1 keksz kb. 6 darab legyen) egy tál ...