Szederlekvár

2017-07-01

sponsored links

Nálunk még éppen nem érik a szeder, egyelõre csak a málna ontja-ontja mézédes gyümölcseit, de hamarosan a szeder is megörvendeztet. Másnál viszont már érhet a szeder is, talán jól jön az alábbi egyszerû recept is. 


Szederlekvár

Hozzávalók 4-5 üveghez: 2 kg érett szeder, 20-30 dkg cukor, 1 citrom leve.

Elkészítése: A szedret átválogatjuk, és lehetõleg folyó víz alatt jól átmossuk. Hagyjuk alaposan lecsepegni, majd ép zománcú tiszta edénybe tesszük, rálocsoljuk a citromlevet, és elkezdjük fõzni. Az elején ajánlatos sûrûn kavargatni, vagy akár 1-2 dl vizet is lehet aláönteni, a fõzés során ez elpárolog. Miután fölforrt, a lángot kicsire vesszük (érdemes fémalátétet is helyezni az edény alá), és addig fõzzük, amíg a szederszemek jól szétfõnek (15-20 perc). Ezután hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, és forrástól számítva, folyamatosan kavargatva 5-6 percig fõzzük még vagy amíg eléri az általunk kívánt sûrûséget. Ezután csírátlanított száraz üvegekbe tesszük, rácsavarjuk a kupakot, néhány percre fejtetõre állítjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihûlni. 



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/07/s...

sponsored links

Keres?s