Szederlekvár, azaz a dupla tartósítás esete
sponsored links
Tagja vagyok egy Facebook-os befõzõs csoportnak, ahol a csoporttagok egy éven keresztül vállalták, hogy minden hónapban tartósítanak valamit. Ez nyáron a befõzések fénykorában nagyon flottul megy, na de jönnek a gyümölcsszegény hónapok! Ekkor kell elõvenni egy adagnyi leleményességet és a nyáron lefagyasztott gyümölcsöket, amibõl finom lekvár készülhet télvíz idején is.
Hozzávalók:
1 kg szeder (frissen szedett vagy fagyasztott kiengedve)
25-30 dkg cukor (ízléstõl és a gyümölcs édességétõl függõen)
Dr. Oetker 3:1-ben zseléfix
Elkészítés:
A szedret pépesítsük botmixerrel, adjuk hozzá a cukrot és a zselésítõt, tegyük fel a tûzre.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ha szükséges, a habot távolítsuk el a ...