Szeder-levendula bonbon

2022-12-25

sponsored links


Kellemes kar?csonyi ?nnepeket k?v?nok minden kedves k?vet?mnek ??!

Id?n kar?csonyra ism?t el?vettem ?s leporoltam a bonbonoz?s k?szletemet, hogy k?t ?v kihagy?s ut?n ?jra belemer?ljek a csokigy?rt?sba. P?r napot az?rt gondolkodtam el?tte, hogy belekezdjek-e, mert ilyenkor legal?bb 4-5 f?l?t csin?lok, hogy mindenkinek jusson bel?le, ?s ez el?g sok id?. De egy percre sem b?ntam meg, hogy neki?lltam, mert nagyon hi?nyzott m?r, annyira szeretem csin?lni. A szok?sos ?zekb?l v?g?l 180 db lett, a bar?tok ?s a rokonok nagy ?r?m?re.
Ezt a szedres-levendul?s v?ltozatot m?g k?t ?ve, Biuval a pocakomban kevertem ki, ez?rt mindig ? fog az eszembe jutni r?la, f?leg az?rt, mert r? egy h?tre meg is sz?letett ?.

Hozz?val?k:
- A szederkr?mhez:
  200 g friss vagy fagyasztott szeder
  100 g feh?rcsoki
  15 g puha vaj
  50 ml tejsz?n
  1 kk. sz?r?tott levendula
- A burokhoz:
  200 g feh?rcsoki
  1 tk. sz?r?tott levendula
  1%-nyi por?tott kaka?vaj

Elk?sz?t?s:
A szedret kiolvasztom, ?sszeturmixolom ?s egy s?r? sz?v?s? sz?r?n ?tpassz?rozom.
Az ?tt?rt szeret alacsony h?m?rs?kleten addig forralom, am?g j? s?r? nem lesz. Hozz?keverem a levendul?t ?s kih?t?m.
A tejsz?nt felforralom, a t?zr?l leh?zom, belet?r?m a feh?rcsokit ?s homog?n kr?mm? keverem az eg?szet. 35 fokosan hozz?adom a puha vajat, j?l ?sszedolgozom ?s v?g?l a szederp?r?t is belekeverem.
A feh?rcsokit temper?lom, a levendul?t belekeverem ?s elk?sz?tem a csokih?velyeket. ?t percre a h?t?be teszem, hogy megdermedjen.
Nyom?zs?kb?l a m?lyed?sekbe adagolom a szederkr?met, helyet hagyva a lez?r?snak, majd m?g 15 percre visszateszem a h?t?be.
Az ?jratemper?lt csokival lez?rom a bonbonokat. F?l ?ra h?t?s ut?n kiford?tom a k?sz bonbonokat a form?b?l.


Folytats a blogon ... izharmonikus.blogspot.com/2022/12/sze...

sponsored links

Keres?s