Szecsuáni sertés

2011-07-31

sponsored links


Régebbi blogomban már leírtam, hogy a kínai ételek közül kedvencünk a szecsuáni csirke. Most ennek az ételnek sertés változatát készítettem el. Ez legalább olyan finom, mint a csirkemelles változat.
Most nem vettem elõ a szakácskönyvet, megpróbáltam (több kevesebb sikerrel) rekonstruálni a hozzávalókat, végül is ezekbõl készült a mai változat:

  - 92 dkg csont nélküli rövid karaj
  - 4 db csípõs hegyes paprika
  - 4 db jókora újhagyma
  - jó néhány kis gerezd fokhagyma
  - kevés olaj
  - kevés õrölt bors (nem szecsuáni)

a páchoz:
  - 4 evõkanál kukorica keményítõ
  - 4 evõkanál szójaszósz
  - 4 evõkanál száraz fehér bor

a mártáshoz: ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/07/szecsuani...

sponsored links

Keres?s