Szecsuáni marhahús
sponsored links
Az egész kínai vasárnap abból indult ki, hogy marhahúst akartak fõzni. Ezt a receptet találtam meg Wang mesternél. Bevallom, ha kínaiul lett volna a recept, lehet, hogy jobban megértem és felfogom, de azért sikerült valamit alkotni. Nem is lett rossz és erõsen hasonlított arra, amit az étteremben szoktunk enni, bár nem lett olyan omlós a hús. Egyébként a menü nem jöhetett volna létre az Asia bolt - ami végre méltó méretû helyen van és a helyi Tesco nélkül (utóbbinak elég bõséges a keleti konyhás alapanyag választéka):)
Szecsuáni marhahús
Hozzávalók:
20 dkg marhacomb (CH 1,2g)
7 dkg répa (CH 5,7g)
1 fej hagyma (8 dkg - CH 6,6g)
5 ml szójaszósz (CH 1,3g)
1 dkg keményítõ (CH 8,5g)
1,5 dl víz (CH 0,0g) ...