Szecsuáni Ma Po Tofu - egy falat kína
sponsored links
Mindig is fontosak voltak számomra a hagyományok, ezért ma egy családi recepttel érkeztem. Na jó azt hiszem senkinek nem fog a szíve kiugrani a helyérõl meglepetésében, hogy nem a nagyimtól van ez a recept. A hosszúlépés szervez fantasztikus városnézõ sétákat, és engem õszintém lenyûgöz a csodálatos város, ahol élek. A tanuljuk meg becsülni, és értékelni, amink van program keretében, pedig szeretek még jobban elmélyülni a Budapest nyújtotta lehetõségekbe. Csak ajánlani tudom ezeket a sétákat, rengeteg olyan van, amin kutyával együtt is részt lehet venni, bár a kínai tematikájú sétán ezt nem kockáztattam be...haha. A hosszúlépés weboldalán való böngészés közben szerintem remek ösztönzésül szolgál, ez a séta alatt megismert étel. Míg bekapcsol a gép el is tudjátok készíteni. A különlegesebb hozzávalók ne ijesszenek el titeket, mert garantáltan megéri elmenni egy beszerzõtúrára a Ganz gyártelepre. Önmagában lenyûgõzõ, fél napos program kószálni a mini kínában a józsefváros közepén, és tuti, hogy ennél olcsóbb utat nem dob ki nektek a skyscanner egy idegen kultúra megismerésére. Nem, nem szponzorálja az oldalam a BKK, szóval ez egy midnen édektõl mentes õszinte tanács;)
Sétajegy nélkül:
1 csomag tofu (kb 60 dkg)
1 ek szezámolaj
2 cm gyömbér összezúzva
4 gerezd fokhagyma összezúzva
30 dkg darált sertéshús
2 ek Chilli Bean Sauce (kínai neve doubanjiang és én is Ganz gyártelepen lévõ kínai boltban vettem.)
1 ek szójaszósz
1 ek osztrigaszósz
1/2 ek cukor
0,5 l csirkehúsleves alaplé (most is a Knorr házias levesalapot használtam)
1 ek étkezési keményítõ
1 csokor újhagyma zöld szára levágva, a fehér része vékonyan felkarikázva
só, bors
Vízforralóban felforraltam 1,5 l vizet, beleöntöttem egy fazékba, és óvatosan belecsúsztattam a felkockázott tofut. Lefedtem, és hagytam benne állni. Egy teflonserpenyõben (ha van wokotok, akkor azt használjátok) felforrósítottam a szezámolajat, és közepes tûzön, illatosra pirítottam benne a fokhagymát és a gyömbért.Feljebb vettem a hõt a serpenyõ alatt, majd rátettem a darált húst és aranybarnára sütöttem. Sóztam, borsoztam, hozzákevertem a doubanjiang-, szója- és osztrigaszószt. Az alaplébe elkevertem az étkezési keményítõt, majd felöntöttem az alaplével a ragut, és fedõ alatt 10 percig fõztem már alacsony lángon. Óvatosan hozzáforgattam a leszûrt, lecsepegtetett tofut, és megszórtam az vékonyan felkarikázott újhagymával. Én rizzsel és pak choi-al ettem.