Szecsuáni csirke
sponsored links
Út a férfiak szívéhez
Férjem gyakran mondogatja,hogy épp úgy fõzök,mint az õ Rózsi mamája egykor.Óriási felfordulást csinálok a konyhában és folyton összelisztezem,összekenem magam.De a végeredmény mindig finom,ízletes étel.Szerinte ez is az oka,hogy ennyi év után is együtt vagyunk.Mert hol találna még egy ilyen asszonyt...
S bár a mama fõztje azért mindig jobb,nosztalgikusabb élmény,van egy nagy elõnyöm.Mégpedig,hogy sokkal több alapanyag áll rendelkezésemre,mint az elõdeimnek néhány évtizede,és sokkal változatosabb ételek receptjeit ismerem meg a mai kor információáramlásának(internek,tv,szakácskönyvek)segítségével.Míg több évtizede a magyar konyha ételei kerültek csak sorra,most már a legtöbb háziasszony,(köztük jómagam is)kipróbálja,és gyakran készíti az olasz,angol,francia,amerikai vagy épp a kínai konyha remekeit.
Sok éve vettem egy wokot,készült is benne néhányszor ebéd.Mégis csak most ismertem meg Citromhab jóvoltából ezt a nagyon könnyen elkészíthetõ,gyors és hihetetlenül finom ételt.És mivel a környékünkben úgysincs egyetlen jó kínai étterem sem,így külön öröm,hogy legalább itthon tudunk finomat enni,ha úgy tartja kedvünk.
Szecsuáni csirke
Bár wokban az igazi,de akinek nincs nyugodtan készítse el egy vastag aljú serpenyõben.A lényeg,hogy nagyon fel kell forrósítani az edényt,és erõs legyen alatta végig a láng.
Hozzávalók(4 fõre): ...