Szecsuáni borssal füstölt tõkehal gyömbéres uborka sorbet és fekete szezámmagtej
sponsored links
Lassan egy hete tervezgettem már ezt a könnyû, ázsiai ihletésû elõételt, aztán tegnap végre megvalósítottam. A címbõl kimaradt egy aprócska részlet, ugyanis a halat takaró pirított szezámmag alatt citromfüves, szójaszószos halalaplébõl redukált lakk bújik meg, mellyel a füstölés után kentem meg a halat, majd borítottam be szezámmaggal.
Az uborka sorbet a hozzáadott zöldcitromnak köszönhetõen rendkívül friss, és szerintem nagyon jól kiegészítette a halat. Ezen kívül csupán egy csík fekete szezámmagból készült tej, valamint rizschips került a tányérra. A chips elkészítése roppant egyszerû, annyi a dolgunk, hogy a megfõtt rizst pürésítsük, majd kenjük sütõpapírra és 90-100°C-os sütõben körülbelül egy órát szárítjuk. Tálalás elõtt pedig szórjuk meg az ételhez illõ bármilyen fûszerrel...
Az uborka sorbet a hozzáadott zöldcitromnak köszönhetõen rendkívül friss, és szerintem nagyon jól kiegészítette a halat. Ezen kívül csupán egy csík fekete szezámmagból készült tej, valamint rizschips került a tányérra. A chips elkészítése roppant egyszerû, annyi a dolgunk, hogy a megfõtt rizst pürésítsük, majd kenjük sütõpapírra és 90-100°C-os sütõben körülbelül egy órát szárítjuk. Tálalás elõtt pedig szórjuk meg az ételhez illõ bármilyen fûszerrel...