Szecsuáni borsos kacsamell rizibizivel szilvamártással
sponsored links
Régóta készültem elkészíteni ezt a kacsamellet, de sajnos a fincsi sárgabarackos változata még várat magára. Így most valami gyors szószt találtam ki hozzá, amivel igencsak feldobtam.
Hozzávalók: 2-3 tenyérnyi kacsamell, csípõs (jalapenos) só, szecsuáni bors, szegfûbors, rózsabors, majoranna, fokhagyma
Rizibizi: kb 2 dl rizs, olívaolaj, só, bors, fehérbor, fokhagyma, zöldborsó, vaj
Mártás: az alaphoz 1 dl vörösbor, 3 kanál balzsamecet, 1 cukor, 2-3 kanál "zöld" szilvalekvár, (narancsos) mustár ízlés szerint, só
A kacsamelleket befûszerezve állni hagyjuk a hûtõben fóliába tekerve, majd fent 4-5 percig erõs lángon átsütjük kezdve a bõrös oldalával, aztán kb 10-15 percre sütõbe rakva sütjük. Az igazi , ha rózsaszínû marad a közepe, de nálunk sajnos a ...