Szavarin kuglófformában
sponsored links
És ismét egy kelt tészta. Van élesztõmentes szavarinrecept is, de szerintem mégis ez az igazi. Fogalmam sincs, hogy honnan van ez a receptem a tésztásfüzetemben , valahonnan kimásolhattam, mert a családban tudom, hogy senkinek sincs ilyen süteményreceptje. Ha meg valamelyik szomszédasszonyomtól másoltam volna, akkor odaírtam volna mellé, hogy kitõl van. De mindegy is, a lényeg, hogy nagyon finom. Jó sok sziruppal és tejszínhabbal. Szerintem a szirupozás a lényege. Ha nem tocsog benne, nem finom.
Szavarin kuglófformában
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, kb. 3 dl tej, 14 dkg vaj, 3 tojássárgája, 12 dkg cukor, ? kávéskanál só, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola; továbbá: 5-6 dl habtejszín, 3-5 evõkanál porcukor, 3 tasak habfixáló, 4 dl víz, 5 evõkanál cukor, 10 ml rumkivonat, kevés zsiradék, liszt.
Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztõt, illetve belekeverünk 25 dkg lisztet, majd 20-25 percig kelni hagyjuk. Ezalatt habosra keverjük a vajat a tojássárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sót, a reszelt citromhéjat meg a ...