Szavarin
sponsored links
Azóta sok minden történt velem, hála Istennek, túl vagyok egy csúnya betegségen, és már a rossz hangulatom is a múlté, igyekszem sûrûbben jelentkezni, már amennyire persze az idõm engedi.
Mindjárt egy otthon oly sokak által ismert és kedvelt süteménnyel jelentkezem, amit én annyira nem kedvelek, de a fiúk nagyon! Második kísérlet, ez sokkal könnyebb és gyorsabb, mint amit már egyszer kipróbáltam, ezért kezdõk is nyugodtan ezzel a módszerrel megkísérelhetik!
Tésztához:
- 25 dkg.liszt
- 1 cs. szárított élesztõ
- 2 tojás
- 30 ml. olaj
- 1,5 dl. tej
- 1 ek. cukor
- csipetnyi só.
- 4 dl.víz
- 20dkg.cukor
- 1 rum aroma.
A tésztához a lisztet tálba szitáltam, mélyedést csináltam a közepébe, ide öntöttem a tejbe feloldott cukrot és élesztõt,( nem kell külön felfuttatni!) a tojásokat,legvégül a sót. Hólyagosra kevertem, a tálat szorosan lefedtem egy folpackkal, meleg helyen 30 percet hagytam kelni. Ez idõ alatt, elkészítettem a szirupot. A vízet a cukorral feltettem fõni, amikor már gyöngyözve elkezdett forrni, lehúztam a tûzrõl, hozzáadtam a rum aromát.
A megkelt tésztát, kanál segítségével, margarinnal kikent kosárkákba, háromnegyedig töltöttem, és még hagytam 15 percig kelni.
Erre a célra árulnak nagyobb kosárkákat, nekem a kisebb fajta van, ebbõl a masszából 12 db. lett, viszont hamarabb sülnek meg. Akinek nincs ilyen formája sem, nyugodtan kisütheti muffin formában is.
A már megkelt tésztát,elõmelegített sütõben,180 fokon, 25 percig sütöttem. Kivéve a formából, hagytam langyosra hûlni, megfordítva, kalapot vágtam az aljából, és a szirupban megúsztattam õket.
A tejszínhez hozzáadtam a vaníliás cukrot, kemény habbá vertem, majd nyomózsákkal a kalapok alatt megtöltöttem a sütiket. 2-3 órát, de a legjobb ha másnapig állni hagyjuk, így még jobban átjárják az ízek.
Remélem elkészítitek, várom a beszámolót!