Szavak nélkül

2012-09-09

sponsored links

friss_tészta_készítése.jpg

Édesanya kezét figyeltem... elmerült a gondolataiban, az emlékekben. A tészta, minden egyes érintés által egyre szebbé vált, mintha a csodás emlékek keltették volna életre.

Ahogy a tésztára fókuszáltam, eggyé váltam vele... szárnyaltunk, mint pillangó a réten... virágról, virágra... minden virág egy emlék volt, némelyik kellemes illatot árasztott magából és kitárt szirmokkal fogadott, ezek a virágok a szép emlékeket idézték. Egy-egy ilyen virágon elidõztünk, újra átéltük, szavak nélkül, együtt, EGYSÉGBEN... a tészta, az anyukám és én. 

Krumplis tészta, ahogyan MI készítjük

Ez a recept nem jött volna létre a konyhai mérlegem nélkül, mert az anyukám is mindent érzésre készít elõ. A kezébõl a mérlegre, a mérlegrõl a számok a receptbe, az alapanyagok a fazékba/serpenyõbe kerültek, pont így:

Hozzávalók 4 személyre

... a tésztához:

500 g sima liszt (BL55)
3 db egész tojás
50 ml langyos víz
fél mokkáskanál só

Az arányokat változtathatjuk attól függõen, hogy mennyire akarunk tojásban gazdagabb, vagyis magasabb tápértékû tésztát készíteni. Készíthetjük víz nélkül, csak tojással, ekkor minden tíz deka liszthez egy tojást adunk.
A lisztet az egész tojásokkal és a sóval összegyúrjuk, a vizet folyamatosan adagoljuk. A keményre gyúrt tésztát ...


Folytats a blogon ... tisztateszta.blog.hu/2012/09/09/krump...

sponsored links

Keres?s