Szarvasropogós csíki mártással
sponsored links
Nem is tudják azok az emberek milyen szerencsés helyzetben vannak, akiknek családtagjuk vagy ismerõsük vadász. Az Erdélyi Konyha csapata találkozót tartott, amely az Ivói Honor Villában volt megtartva. Köszönet Albert Andrásnak, aki vendégül látott minket. 13 féle vadhúsos ételt készítettünk és kostólhattunk a házigazda jóvoltából. Két fõs csapatokba oszoltunk és minden csapat két receptet fõzött meg. Én Sütõ Edith kolléganõvel az Edithreceptjei blog tulajdonosával kerültem egy csoportba. Mangalicacombot vadasan és a Szarvasropogóst csíki mártással kellett elkészítsük.
Hozzávalók:
1,2 kg darált szarvashús, só, bors, gyömbér, 10 dkg vaj, 3 evõkanál liszt, 3-4 dl tej, zsemlemorzsa, olaj, só; a panírozáshoz: 3 tojás, liszt, zsemlemorzsa; a mártáshoz: 2 tojás, 4 dl olaj, 1 evõkanál mustár, 2 közepes fõtt cékla, 15 dkg fõtt ...