Szarvasropogós csíki mártással

2012-02-11

sponsored links


Az elmúlt hétvégén ismét találkozót tartott az Erdélyi konyha szerkesztõcsapata, melynek ezûttal mesés helyszínt biztosított az ivói Honor Villa. A régi vadásztanyák hangulatát idézõ villát a mai kor minden modernségével felszerelték, és tökéletes helyszíne egy kis téli kikapcsolódásnak. Albert András házigazda jóvoltából két gyönyörûszép napot töltöttünk el Ivóban. A csapatépítõ hétvége azonban nemcsak a szórakozásról szólt, hanem a "kemény munkából" is kivettük a részünket: fõztünk és fotóztunk, no meg ettünk. És ha figyelembe vesszük, hogy két nap alatt lefõztünk 13-féle komplett fogást, plusz még hozzájöttek a Honõr Vadhús késztermékei (különféle kolbászok, pastramik, virsli), a kemény munkát már rögtön nem is kell idézõjelbe tenni. Abból, amit ott fõztünk, néhány fogást már megmutattam, a többit pedig majd megtaláljátok a márciusi Erdélyi konyhában, illetve az Erdélyi konyha húsvéti különszámában...
A fotózásban Gyugyi Péter, a Gusto és a Nõk lapja konyha magazinok fotósa volt segítségünkre, õ irányított, vezetett be bennünket a gasztrofotózás rejtelmeibe. Azért Pálinkás Norbert, a TV Paprika producere sem rejtette véka alá fotózással kapcsolatos javaslatait, sõt kétféle fõztjét is élvezhettük.

Kétfõs csapatokra osztva, mindenki két-két fogást készített. Én Jutkával kerültem párba, a Süssünk-fõzzünk valamit blog tulajdonosával, és Fortuna két isteni fogást rendelt nekünk elkészítésre: Mangalicacomb vadászné módra, és Szarvasropogós csíki mártással. Minden szerénység nélkül elmondhatom, hogy isteni lett mindkettõ, sõt, a szarvasropogósnak olyan keletje volt, hogy mire tálalni kellett, egyetlen darab árválkodott az edényben, amibe kiszedtük. Még jó, hogy a fotózáshoz félretettem néhányat...

Szarvasropogós csíki mártással

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/02/s...

sponsored links

Keres?s