Szarvaspörkölt bográcsban
sponsored links
Nem vagyok egy nagy húsevõ, de a vadhúst nagyon szeretem, és bármikor szívesen fogyasztom. A vadhúsok könnyebben emészthetõek más húsokhoz képest, jóval egészségesebbek, tisztábbak.
Ezt az ételt erdõn készítettük, egyik kirándulásunk alkalmával. Elõször mindenki húzta az orrát, amikor bejelentettem, hogy szarvast lesz a menü. Aztán amikor megkóstolták, nem gyõzték dícsérni. Szóval, végül is volt aki elfogyassza :))
Hozzávalók:
- 1,5 kg szarvascomb
- 5 fej vöröshagyma
- 3 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- kb 10 dkg mangalicazsír (esetleg sertészsír, de semmiképp sem olaj!)
- 3-4 cikk fokhagyma
- 3 babérlevél
- 3 dl vörösbor
- só, bors, pirospaprika ...