Szarvasmáj csíkok kölessel
sponsored links
Egy kedves vadász ismerõsünknek köszönhetõen, olyan alapanyag került a konyhánkra, mely a kereskedelemben szinte fellelhetetlen, mert mindig az elejtõt illeti. A szarvasmáj sokoldalúan elkészíthetõ, finom és egészséges konyhai hozzávaló. Kíváncsiak voltunk, milyen lesz kölessel?
Kell hozzá:
3 szelet szarvasmáj,
1 csésze köles,
2-3 gerezd fokhagyma,
kevés tej, mustár,
olaj, vaj, só, bors.
A szarvasmájat felszeleteljük, és kevés tejben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap, közvetlenül az elkészítés elõtt csíkokra vágjuk, leheletnyi mustárral megkenjük. Serpenyõben vajat hevítünk, majd mikor már nagyon forró, beledobjuk a májat és mindössze egy-két perc alatt ...