Szarvashúsos - vargányás rakott tészta
sponsored links
A legtöbben valami frenetikus, sok-sok munkával járó menüt álmodunk meg az év legszebb ünnepére. De ki mondta, hogy csak izzadtsággal járó, hosszú fõzéssel töltött órákkal lehet hasonlóan különlegeset és ízleteset készíteni? Ha valakinek van vadász ismerõse, akkor egyszerû a szarvashús beszerzése, de ha erre nincs lehetõség, akkor irány a METRO és ott kb. 1900 Ft/kg áron kaphattok pörkölthúst.
Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók kb. 5-6 személyre
1 kg darált szarvashús
25 dkg vargánya
50 dkg medvehagymás orsó tészta
20 dkg füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 dl vörösbor
6 ek. worchester szósz
500 g paradicsompüré
só
õrölt fekete bors
1/4 tk. õrölt babérlevél
6 ek. olívaolaj
- A szarvashúst a felkockázott vargányával együtt egy nagy serpenyõben 3. ek. olívaolajon megpirítjuk.
- Õrölt fekete borssal, sóval és õrölt babérlevéllel ízesítjük a húst ízlés szerint (az én esetemben 1 tk. õrölt fekete bors, 2 tk. só, 1/4 tk. õrölt babérlevél volt). Alaposan összekeverjük!
- Továbbá 6 ek. worchester szószt, 2 dl vörösbort, 1 ág rozmaringot, 4 gerezd zúzott fokhagymát és 500 g paradicsompürét adunk az elõbbiekhez. Összerotyogtatjuk az egészet gyakori kevergetés mellett kb. 10. perc alatt. Ha elkészül, akkor félrerakjuk, a rozmaring ágat kivesszük belõle.
- Amikor a húst elkezdjük pirítani, akkor vele egy idõben felrakunk 5 liter vizet forrni és amikor lobog már a víz, akkor hozzáadjuk az 50 dkg medvehagymás orsótésztát és 10 perc alatt kifõzzük, leszûrjük, majd lecsepegtetjük.
- A tésztát összeforgatjuk a hússal és egy kiolajozott tûzálló tepsibe öntjük az egészet. 20 dkg. reszelt füstölt sajttal megszórjuk a tepsi tartalmát és 30 perc alatt 200 °C-on megsütjük a rakott tésztát. Melegen tálaljuk!
20 dkg füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 dl vörösbor
6 ek. worchester szósz
500 g paradicsompüré
só
õrölt fekete bors
1/4 tk. õrölt babérlevél
6 ek. olívaolaj
- A szarvashúst a felkockázott vargányával együtt egy nagy serpenyõben 3. ek. olívaolajon megpirítjuk.
- Õrölt fekete borssal, sóval és õrölt babérlevéllel ízesítjük a húst ízlés szerint (az én esetemben 1 tk. õrölt fekete bors, 2 tk. só, 1/4 tk. õrölt babérlevél volt). Alaposan összekeverjük!
- Továbbá 6 ek. worchester szószt, 2 dl vörösbort, 1 ág rozmaringot, 4 gerezd zúzott fokhagymát és 500 g paradicsompürét adunk az elõbbiekhez. Összerotyogtatjuk az egészet gyakori kevergetés mellett kb. 10. perc alatt. Ha elkészül, akkor félrerakjuk, a rozmaring ágat kivesszük belõle.
- Amikor a húst elkezdjük pirítani, akkor vele egy idõben felrakunk 5 liter vizet forrni és amikor lobog már a víz, akkor hozzáadjuk az 50 dkg medvehagymás orsótésztát és 10 perc alatt kifõzzük, leszûrjük, majd lecsepegtetjük.
- A tésztát összeforgatjuk a hússal és egy kiolajozott tûzálló tepsibe öntjük az egészet. 20 dkg. reszelt füstölt sajttal megszórjuk a tepsi tartalmát és 30 perc alatt 200 °C-on megsütjük a rakott tésztát. Melegen tálaljuk!
vagy
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!