SzarvasgombĂĄs marhaburger
sponsored links
JĂł hamburgert nagyon sokan tudnak sĂŒtni. Engem viszont az Ă©rdekel, hogy egy kis csavart is bele tudjak vinni ebbe a fogĂĄsba. Nyugi nem nyitok hamburgerezĂ”t, de a csalĂĄd Ă©s a barĂĄtok nagy örömĂ©re mindig valami ĂșjdonsĂĄgon töröm a fejem. Most is egy ilyen vĂĄltozat ez.
HozzĂĄvalĂłk 4 db hamburgerhez:
ElkĂ©szĂtĂ©s 30 perc:
70 dkg darĂĄlt marhahĂșs
10 dkg vöröshagyma
1/2 tk. sĂł
1/2 tk. Ôrölt fekete bors
10 dkg vaj
0,5 dkg szarvasgomba
20 levél bazsalikom
1 db lilahagyma
20 db koktélparadicsom
4 db hamburger zsemle
ElsĂ” lĂ©pĂ©sben ha hamburgerhĂșst összegyĂșrjuk. SĂłval, Ă”rölt fekete borssal Ă©s aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄval összedolgozzuk. A legjobb, ha a vöröshagymĂĄt a hĂșs darĂĄlĂĄsakor a hĂșssal egyĂŒtt ledarĂĄljuk. Ăgy tökĂ©letesen belekeverhetĂ” a hagyma az alapunkba, nem lesz darabos. Osszuk 4 egyenlĂ” gombĂłcra a hĂșst Ă©s tegyĂŒk fĂ©lre.
KövetkezĂ” lĂ©pĂ©sben puha vajra reszeljĂŒk rĂĄ kis lyukĂș reszelĂ”n a szarvasgombĂĄt. Alaposan összedolgozzuk a vajjal Ă©s egy hengert formĂĄzunk belĂ”le. Vagy hĂ»tĂ”be vagy fagyasztĂłba tesszĂŒk a vajat, hogy megdermedjen Ă©s szeletelhetĂ” legyen.
TIPP:
A vajba szarvasgomba helyett gyĂșrjunk frissen aprĂtott fĂ»szereket sajĂĄt ĂzlĂ©sĂŒnk szerint.
MindenkĂ©ppen figyeljĂŒnk oda, hogy a vaj alaposan megdermedjen, mert csak Ăgy tudjuk szĂ©pen vĂĄgni Ă©s a hĂșsba bebugyolĂĄlni.
Vajkorongok katonĂĄs sorrendben.
Az elĂ”kĂ©szĂtett hĂșspogĂĄcsĂĄk Ă©s a töltelĂ©kĂŒk.
A hĂșspogĂĄcsĂĄnk belsejĂ©be egy mĂ©lyedĂ©st formĂĄzzunk. Ebbe kerĂŒl bele a vaj.
A hĂșssal beburkoljuk a vajat. Az a lĂ©nyeg, hogy a vaj a hĂșspogĂĄcsa közepĂ©n maradjon. Alaposan tömörĂtsĂŒk össze a hĂșspogĂĄcsĂĄt Ă©s sĂŒtĂ©sig a hĂ»tĂ”ben tartsuk.
VĂ©gĂŒl grillen vagy serpenyĂ”ben oldalankĂ©nt 5-5 percig sĂŒtve szaftos pogĂĄcsĂĄkat kapunk. A zsemlĂ©ket kettĂ©vĂĄgjuk bazsalikomlevelet, paradicsomot, lilahagymĂĄt teszĂŒnk bele Ă©s mĂĄris fogyaszthatjuk.