Szarvasgerinc turbolyapesztóval, kiflikrumplival
sponsored links
A válság okozta súlyos csapások enyhítése céljából készítettem ezt az ételt tegnap vacsorára. Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy a múlt héten a Metróban rendkívüli éleslátásomnak és helyzetfelismerésemnek köszönhetõen kihagyhatatlan ajánlatot fogtam, alig több, mint 1000 forintért vásároltam egy kiló szarvasgerinc filét. Igaz, hogy fagyasztott, na de ennyiért csirkét sem kapni. Nem akartam túlbonyolítani a dolgot, csak hogy a szarvas húsa a maga valójában érvényesüljön, ezért nem volt sem barokkos fûszerezés-pácolás, sem túlspilázott köret. Egyedül a turbolyából készült pesztó volt a kis extra, amely viszont remekül illik a húshoz.
Hozzávalók (5 adag)- 1.1-1.2 kg szarvasgerinc filé
- só, bors, olívaolaj
- 1.2 kg kiflikrumpli
- 2-3 ek mangalica zsír (lehet liba-, kacsazsír is vagy olívaolaj is)
- só
- 1 fej fokhagyma ...