Szarvascomb szõlõvel és almával

2017-09-10

sponsored links


Sûrû bocsánatkéréssel kell kezdenem. A fotó nem olyan, amilyet megszokhattatok tõlem. Esti horgászat közben telefonnal készült lámpafénynél.Ezt orvosolni fogom hamarosan és újra lefõzöm ezt az ételt. De nem csak a fotó kedvéért, hanem azért is mert könnyen elkészíthetõ és a mindennapokba tökéletesen beilleszthetõ õszi vadétel. 


Elkészítési idõ 30 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

30 dkg szarvascomb
20 dkg szõlõ
20 dkg alma
1 ek. olívaolaj
2 ek. akácméz 
1 tk. só
1 tk. õrölt fekete bors
1/4. tk. õrölt borókabogyó
0,5 dl Donum Terrae áfonyaecet





Vízparton fõzni nem mindig a legegyszerûbb dolog, de mindig szakítok rá idõt (harcolhatok az idõjárás viszontagságaival, üldözhetem a szúnyogokat, kereshetem a megfelelõ sima terepet stb.) és ilyenkor a kreativitásomat is latba vethetem. Van rá bõven idõ. Persze tipikus Murphy, hogy ilyenkor van kapás vagy amikor már éppen vacsorázunk, így egy-egy ilyen lakoma több órán keresztül is eltarthat. 

A mostani vadétel igen egyszerû lesz és a hétköznapokba is bátran be lehet építeni, ha otthon lapul némi vadhús. 

- A szarvascombot csíkokra vágjuk. 

- Egy serpenyõben olívaolajat hevítünk és amikor már forró, akkor beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az õrölt borókabogyóval. Végül meglocsoljuk az áfonyaecettel és így sütjük gyakori kevergetés mellett kb. 20 percig. 

- A szõlõszemeket megfelezzük, az almát cikkekre vágjuk és 20 perc után a húshoz adjuk. Itt már nem sütjük túl sokáig a szarvas a gyümölcsökkel, csupán néhány perc alatt összeforgatjuk az egészet és meglocsoljuk 2 ek. akácmézzel. 

- Mi nem fogyasztottunk hozzá köretet, nagyon finom csak így magában is elcsemegézni. Ennyire egyszerû! Ha mindenképpen köretre vágytok hozzá, akkor egy kis zellerpüré, burgonyapüré vagy egy kis mazsolás rizs jól passzol hozzá.

 



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/09/szar...

sponsored links

Keres?s