Szarvas és tejföl avagy Egy szaftos élvezet
sponsored links
Egyszerû és nagyon finom.
Fölösleges lenne bármi mást is ide írni.
TEJFÖLÖS-PAPRIKÁS SZARVASRAGU
Fölösleges lenne bármi mást is ide írni.
TEJFÖLÖS-PAPRIKÁS SZARVASRAGU
Hozzávalók:
80 dkg szarvas pörkölthús
25 dkg paprika
10 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej hagyma
1+1 ek. mustár
1 p. tejföl (150 g)
1 ek. liszt
1 db babérlevél
fûszerpaprika
õrölt kömény
kakukkfû
só
A húst felkockázzuk.
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk és együtt üvegesre sütjük; közben a paprikát is felkockázzuk és az alaphoz adjuk.
Pár perc elteltével, hozzáadjuk a húst, és amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, meghintjük fûszerpaprikával, elkeverjük, felöntjük vízzel, kakukkfûvel, a babérlevéllel és egy kevéske köménnyel fûszerezzük, belekeverünk 1 evõkanál mustárt, majd pörkölt módján puhára fõzzük.
Közben a tejfölbõl és a lisztbõl habarást készítünk, amibe 1 evõkanál mustárt is belekeverünk.