Szardellás rucola saláta
sponsored links
A magyarul borsmustár elnevezésû rukkola, vagy ahogyan sokan ismerik, a rucola (toszkán elnevezése), friss, vitamindús leveleibõl, finom salátát készíthetünk. Nem csak különleges mustárra, vagy tormára emlékeztetõ ízéért, hanem magas vitamintartalma miatt is, érdemes fogyasztanunk. Figyelemreméltó A-, C-, és K-vitamin-tartalma, de tartalmaz kalciumot és vasat is. Magas jódtartalma miatt, pedig segít a pajzsmirigyproblémák leküzdésében, emellett, folsav és béta-karotin is nagy mennyiségben van benne.
Felhasználása sokrétû, kitûnõ pestot készíthetünk belõle, nagyszerû rizottóhoz, pizzára, lepénykenyérre, spagettihez.
Jól illik a sült, vagy füstölt halak mellé. Olívaolajjal, különféle sajtokkal, például kecskesajttal és más salátákkal együtt is, tökéletes.
Én egy toszkán ihletésû salátát készítettem belõle, amihez napon szárított paradicsomot, kétféle olívabogyót és szardellát használtam, amibõl az egyik fajta, kapribogyóval töltött volt. Persze, nem maradhatott ki a parmezán sem. Olaszos ízvilágú, gyors, egyszerû, ízletes saláta, amit érdemes kipróbálni.
Szardellás rucola saláta
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 csomag rucola saláta
1 szál újhagyma
6-8 db szardella sima, vagy kapribogyós, (nálam mindkettõ)
4-5 db napon szárított paradicsom
6-8 db olajbogyó zöld és fekete vegyesen
parmezán sajt (Grana Padano)
1 evõkanál balzsamecet
extra szûz olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlõn leszárítjuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
Miután a salátáról felitattuk a vizet, tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót, végül a szárított paradicsomot.
Összeforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal.
Az egészet még egyszer, jól összeforgatjuk. Tálaláskor, a tetejét beborítjuk parmezán forgáccsal.
Szardellás rucola saláta
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkínivel töltve, friss salátával
Téli saláta, balzsamos sült céklával, batátával, mangalica sonkával
Gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fûszeres burgonyával, zöld salátával
Piskóta rolád majonézes salátával töltve
Marhahús falatkák és fûszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával
Felhasználása sokrétû, kitûnõ pestot készíthetünk belõle, nagyszerû rizottóhoz, pizzára, lepénykenyérre, spagettihez.
Jól illik a sült, vagy füstölt halak mellé. Olívaolajjal, különféle sajtokkal, például kecskesajttal és más salátákkal együtt is, tökéletes.
Én egy toszkán ihletésû salátát készítettem belõle, amihez napon szárított paradicsomot, kétféle olívabogyót és szardellát használtam, amibõl az egyik fajta, kapribogyóval töltött volt. Persze, nem maradhatott ki a parmezán sem. Olaszos ízvilágú, gyors, egyszerû, ízletes saláta, amit érdemes kipróbálni.
Szardellás rucola saláta
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 csomag rucola saláta
1 szál újhagyma
6-8 db szardella sima, vagy kapribogyós, (nálam mindkettõ)
4-5 db napon szárított paradicsom
6-8 db olajbogyó zöld és fekete vegyesen
parmezán sajt (Grana Padano)
1 evõkanál balzsamecet
extra szûz olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlõn leszárítjuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
Miután a salátáról felitattuk a vizet, tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót, végül a szárított paradicsomot.
Összeforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal.
Az egészet még egyszer, jól összeforgatjuk. Tálaláskor, a tetejét beborítjuk parmezán forgáccsal.
Szardellás rucola saláta
Még több finomság:
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkínivel töltve, friss salátával
Téli saláta, balzsamos sült céklával, batátával, mangalica sonkával
Gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fûszeres burgonyával, zöld salátával
Piskóta rolád majonézes salátával töltve
Marhahús falatkák és fûszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával