Szardellás rucola saláta

2014-04-29

sponsored links

A magyarul borsmustár elnevezésû rukkola, vagy ahogyan sokan ismerik, a rucola (toszkán elnevezése), friss, vitamindús leveleibõl, finom salátát készíthetünk. Nem csak különleges mustárra, vagy tormára emlékeztetõ ízéért, hanem magas vitamintartalma miatt is, érdemes fogyasztanunk. Figyelemreméltó A-, C-, és K-vitamin-tartalma, de tartalmaz kalciumot és vasat is. Magas jódtartalma miatt, pedig segít a pajzsmirigyproblémák leküzdésében, emellett, folsav és béta-karotin is nagy mennyiségben van benne.

Felhasználása sokrétû, kitûnõ pestot készíthetünk belõle, nagyszerû rizottóhoz, pizzára, lepénykenyérre, spagettihez.

Jól illik a sült, vagy füstölt halak mellé. Olívaolajjal, különféle sajtokkal, például kecskesajttal és más salátákkal együtt is, tökéletes.

Én egy toszkán ihletésû salátát készítettem belõle, amihez napon szárított paradicsomot, kétféle olívabogyót és szardellát használtam, amibõl az egyik fajta, kapribogyóval töltött volt. Persze, nem maradhatott ki a parmezán sem. Olaszos ízvilágú, gyors, egyszerû, ízletes saláta, amit érdemes kipróbálni.



Szardellás rucola salátaSzardellás rucola saláta

Hozzávalók 2 személyre:

1/2 csomag rucola saláta

1 szál újhagyma

6-8 db szardella sima, vagy kapribogyós, (nálam mindkettõ)

4-5 db napon szárított paradicsom

6-8 db olajbogyó zöld és fekete vegyesen

parmezán sajt (Grana Padano)

1 evõkanál balzsamecet

extra szûz olívaolaj

só, bors

Elkészítés:

A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlõn leszárítjuk.

Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.

Miután a salátáról felitattuk a vizet, tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót, végül a szárított paradicsomot.

Összeforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal.

Az egészet még egyszer, jól összeforgatjuk. Tálaláskor, a tetejét beborítjuk parmezán forgáccsal.

Szardellás rucola salátaSzardellás rucola saláta


Még több finomság:




Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell töltve, friss salátával
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkínivel töltve, friss salátával


Csirkesaláta balzsamos sült céklával, batátával és mangalica sonkával
Téli saláta, balzsamos sült céklával, batátával, mangalica sonkával


Gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fûszeres burgonyával, zöld salátával
Gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fûszeres burgonyával, zöld salátával


Piskóta rolád majonézes salátával töltve
Piskóta rolád majonézes salátával töltve


Marhahús falatkák és fûszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával
Marhahús falatkák és fûszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával




Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/04/29/...

sponsored links

Keres?s