Szardellás-kecskesajtos sült csípõs paprika

2014-03-26

sponsored links

Szardellás-kecskesajtos sült csípõs paprika

Hozzávalók 4 személyre (elõételként): 4 db hegyes, piros, húsos csípõs paprika, 180 g friss kecskesajt, 8 db olajos szardella filé, 1 kk. friss kakukkfû levél, 1/2 kk. szárított oregánó, só, frissen õrölt feketebors, 2 tk. kukoricadara, 1 lime

szardellas csipospaprika pic

A kecskesajtot kevés sóval, borssal, a friss kakukkfû levélkékkel és a szárított oregánóval simára keverjük, és habzsákba töltjük.

A csípõs paprikákat félbe vágjuk, a csumákat, a magokat és az ereket eltávolítjuk. A szardella filéket a paprikába fektetjük, majd megtöltjük a fûszeres kecskesajttal. (A szardellát érdemes megkóstolni, és ha túl sós, kiáztatni, vagy a só helyett egyenesen a sajtba aprítani.)

A töltött paprikákat megszórjuk a kukoricadarával, és 180 °C-ra elõmelegített sütõben, grill programon 10 perc alatt készre sütjük. Melegen vagy langyosan néhány csepp extra szûz olívaolajjal meglocsolva, egy lime gerezd kíséretében, kettesével tálaljuk.


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/03/26/sza...

sponsored links

Keres?s