SZARDELLÁS TÖLTÖTT TOJÁS KAPOR PESTOVAL
sponsored links
Lelkesen készülünk a Húsvétra. A fiúkkal tojást festünk, kalácsot sütünk és közben locsolóverset tanulunk. Mindeközben Húsvéti ételeket is fõzök, hogy teljes legyen a feeling :-) Húsvéti bárány receptemet a Dining Guide oldalán olvashatjátok!
A bárány mellett a töltött tojás a másik idevágó szereplõ. Legtöbbször Nagypénteken fogyasztjuk, húsmentes változatban. Most a töltelékébe szardellafilé került ( ez szerintetek még húsmentesnek számít?, a vega dolgokkal mindig bajban vagyok), a tetejére pedig ez a kiváló kapor pesto. Nagyon passzoltak egymáshoz, de rögtön 5 különbözõ variáció jutott még eszembe, így nem kizárt, hogy készítek még többfélét az ünnepig. A kapor pestoval az a jó, hogy a leírt mennyiség több, mint amennyi 10 tojáshoz kell, de hûtõben, lezárt üvegben sokáig eláll, és bármilyen grillezett halhoz, vagy egyszerû tésztához felhasználható.
Hozzávalók:
10 db fõtt tojás
2-3 evõkanál tejföl ( a tejföl zsírtartalmától függ)
1 evõkanál apróra vágott snidling
3 db szardellafilé
1 db piros, édes chili (mag nélkül) ...
2-3 evõkanál tejföl ( a tejföl zsírtartalmától függ)
1 evõkanál apróra vágott snidling
3 db szardellafilé
1 db piros, édes chili (mag nélkül) ...