SZARDELLÁS KARFIOL PIZZÁCSKÁK
sponsored links
/PIZZETTE DI CAVOLFIORE CON ACCIUGHE/
Hozzavalok: (4 szemelyre)
60 dkg tisztitott karfiol rozsa
25 dkg friss mozzarella
1 db tojas
2 dl paradicsomszosz
olivaolaj, szaritott oregano, csipet so
szardellafilek (kb 1 kis uveggel)
A karfiolt forro sos vizben 10-12 percig fozzuk, leszurjuk, es langyosra hutjuk.
Villaval "durvan" osszetorjuk, hozzaadjuk a mozzarella felet aprora vagva, es az egesz
tojast. Ovatosan elkeverjuk.
A paradicsomszoszt egy kis serpenyobe ontjuk, enyhen sozzuk, keves olivaolajat adunk
hozza, es egy jokora csipet szaritott oreganot. Kb 8-10 percig lassu tuzon osszefozzuk.
Egy sutopapirral kibelelt tepsibe apro kerek formakat (kis pizzakat) formazunk a
karfiolos masszabol, ha van formank, annak segitsegevel - es 200 fokra elomelegitett sutoben
kb 15 perc alatt elosutjuk.
Ekkor kivesszuk a sutobol, teaskanal segitsegevel megkenjuk az illatos paradicsomos szosszal,
es a maradek aprora vagott mozzarellabol rakunk a kozepere kis halmokat.
Az olajtol lecsepegtetett szardellabol rakunk 2-2 kis darabot a tetejere, es meg 5 percre
visszadugjuk a forro sutobe.
Talalhatunk melle barmilyen vegyes felvagottat, nekem rukola es rukola peszto volt itthon,
azzal diszitettem es talaltam..... Jo etvagyat! :-)
Hozzavalok: (4 szemelyre)
60 dkg tisztitott karfiol rozsa
25 dkg friss mozzarella
1 db tojas
2 dl paradicsomszosz
olivaolaj, szaritott oregano, csipet so
szardellafilek (kb 1 kis uveggel)
A karfiolt forro sos vizben 10-12 percig fozzuk, leszurjuk, es langyosra hutjuk.
Villaval "durvan" osszetorjuk, hozzaadjuk a mozzarella felet aprora vagva, es az egesz
tojast. Ovatosan elkeverjuk.
A paradicsomszoszt egy kis serpenyobe ontjuk, enyhen sozzuk, keves olivaolajat adunk
hozza, es egy jokora csipet szaritott oreganot. Kb 8-10 percig lassu tuzon osszefozzuk.
Egy sutopapirral kibelelt tepsibe apro kerek formakat (kis pizzakat) formazunk a
karfiolos masszabol, ha van formank, annak segitsegevel - es 200 fokra elomelegitett sutoben
kb 15 perc alatt elosutjuk.
Ekkor kivesszuk a sutobol, teaskanal segitsegevel megkenjuk az illatos paradicsomos szosszal,
es a maradek aprora vagott mozzarellabol rakunk a kozepere kis halmokat.
Az olajtol lecsepegtetett szardellabol rakunk 2-2 kis darabot a tetejere, es meg 5 percre
visszadugjuk a forro sutobe.
Talalhatunk melle barmilyen vegyes felvagottat, nekem rukola es rukola peszto volt itthon,
azzal diszitettem es talaltam..... Jo etvagyat! :-)