Szapáry-torta, egy újabb klasszikus
sponsored links
Úgy vélem a Szapáry-torta is beleillik a Dobos torta alapján készült klasszikusok közé, bár itt csak a piskótalapot használjuk a neves tortaelõdtõl:
"Az öt vagy hat doboslapból készített tortát kávés vajkrémmel töltjük. A tetejét és oldalát bevonjuk kávékrémmel, oldalát piskótamorzsával panírozzuk. A tortára nyomózsákkal formálunk díszítést kávékrémmel és barackízzel körkörösen." Dunszt Károly, Cukrászati ismeretek 2./1979)
A torta névadója egyébként Szapáry Gyula egykori politikus, a konyhai örömök nagy barátja volt.
A torta névadója egyébként Szapáry Gyula egykori politikus, a konyhai örömök nagy barátja volt.
Kicsit reformra vettem az elkészítést, így a piskótalapokhoz Graham lisztet és nádcukrot használtam. A fõtt, puding alapú kávékrémbe is nádcukor került míg a tetejére díszítésként a saját fõzésû sárgabarackdzsemem.
Higgyetek nekem, ez a torta megérdemel egy esélyt a kóstolásra, isteni harmóniában ...