Szamócabor készítése házilag - házi eperbor

2014-06-02

sponsored links


Imádjuk az epret, de az én drága feleségem mindennél jobban szereti, ez a kedvenc gyümölcse. Készítettünk már sok mindent szamócából, de bort eddig még nem. Az interneten keresgélve azonban sok helyen lehet olvasni róla, és több kereskedésben is lehet kapni 100% eperbõl készült eperbort. Az áruk azonban elég borsos, literenkénti ára sok helyen megközelíti, vagy meg is haladja a háromezer forintot, ami nem kevés. Mivel én tavaly óta elég sokféle házi gyümölcsbort erjesztettem, gondoltam, miért ne próbálnám ki ezt a szamócával is. Így hát, már nagyon vártuk az idei szedd magad eper szezonját, amely elérkeztekor szedtünk is több, mint 30 kg epret. Ennek egy része ment a fagyasztószekrénybe télire, egy részébõl isteni eperlekvár lett, de 5 kilónyit már elõre lefoglaltam, és megmondtam a feleségemnek, hogy abból istenien finom, az õ ízlésének is megfelelõen édes csemegebort készítek. Az én egyetlenem édesanyjától kaptam is egy jó kis receptes könyvet (Bencsik Klára - Koronczai Magdolna: Házi befõzés, tartósítás / Kossuth Könyvkiadó - 1995.), amiben lehet találni néhány bor receptet is, és abban találtam meg a szóban forgó ...

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/06/szamo...

sponsored links

Keres?s