Szamosújvári töltött karaj
sponsored links
Hozzávalók: 70 dkg kicsontozott karaj, 15 dkg füstölt tarja, 1 tojás, 1 hagyma, 1 kiskanál zsír, só, bors, petrezselyem levél; a sütéshez: 1 kanál zsír, 8 db. kis vöröshagyma
Elkészítése: A karajhúst hosszában kifúrjuk, és a kikerült húst a fõtt tarjával együtt megdaráljuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsíron megdinszteljük. A darált húst összekeverjük a hagymával, a felvert tojással és az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a karajt, majd bedörzsöljük a zsírral és megszórjuk borssal. Tepsibe helyezzük, mellé tesszük a félbevágott apró hagymákat, kevés vizet öntünk alája és sütõben lassan átsütjük, míg a teteje meg nem ...