Szamosújvári mézes pogácsa (Chátlámá)

2012-10-10

sponsored links



Hozzávalók: 20 dkg méz, 20 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 2 db tojás, 5 g fahéj, 2 g sáfrány, 1 dkg szódabikarbóna, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mandula, 3 dkg vaj

Elkészítése: A mézet egy zománcozott lábosba mérjük és hozzákeverünk ugyanannyi mennyiségû porcukrot. Gyakori keverés mellett, gyenge tûzre állítva felforraljuk. A lisztet egy keverõtálba szitáljuk, majd ráöntjük a felforrt mézet. Amikor kihûlt, hozzáadjuk a tojást, õrölt fahéjjal és sáfránnyal ízesítjük, majd hozzáadva a szódabikarbónát is, összegyúrjuk, és a ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2012/10/sz...

sponsored links

Keres?s