Szalámival töltött articsóka aioli mártással
sponsored links
Amíg otthon éltem Erdélyben csak hallottam az articsókáról, de sosem ettem. Sõt vetettem is a veteményesbe, óriásira megnõttek, de csak más évben hoznak termést, s mivel a veteményes a kukoricás közepében volt, õszön a szántáskor nem tudták kikerülni, így kiszántódtak sajnos. Itt Londonban már megkóstóltam az articsóka szívet, ami az elején nem ízlett, de aztán megszerettem, most értem odáig, hogy a friss articsókát is megkóstoljam, saját kezüleg elkészítsem. Az az igazság, hogy nagyon ízlett nekem meg a Páromnak is, különleges, érdekes ízvilág. Mi szeretjük a különlegességeket. Ha hozzájuttok friss articsókához próbáljátok ki, csak azt tudom ajánlani. Igaz, kissé hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény mindenért kárpótol.
Hozzávalók (2 személy részére): 2 nagy articsóka, 20 dkg zsemlemorzsa, 30 dkg fûszeres, száraz nyári szalámi, 34 evõkanál reszelt parmezán, kis csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olívaolaj, só. A fõzéshez: 3 - 4 evõkanál olívaolaj, fél citrom, só. Az aioli mártáshoz: 1 tojássárgája, 1, 5 dl ...