Szalámis-sonkás-brokkolis tészta
sponsored links
Túl vagyunk az ünnepek maradékain, tegnap már újra fõztem, igaz, csak paprikás krumplit. A család úgy örült neki, hogy nem akartam elhinni. Férjem azt mondta, minden nap megenné :). Már tegnap is tanácstalanul nézelõdtem a hûtõben, ahol némi kolbászon, kevés szalámin és néhány felvágotton kívül csak egy kis sajt volt. A mélyhûtõ is elég jól kiürült, mirelit zöldségek közül csak egy csomag csemege kukorica, fél csomag zöldborsó, egy csomag brokkoli és fél csomag mexikói zöldségkeverék árválkodott benne. Már az este azon törtem a fejem, hogy valami brokkolisat kellene fõzni, mert már nagyon hiányzott egy kis zöldség. Reggel említettem is Férjecskémnek, hogy mit tervezek, egybõl rávágta, hogy magában véletlenül se készítsek brokkolit! Így a brokkoli mellé választottam még egy csomag fokhagymás karajt (Pikok), és egy csomag paprikás szalámit (Dulano, csökkentett zsírtartalmú), aztán összeállt, hogy olaszos mártást fogok belõlük fõzni, tagliatellére emélkeztetõ - de magyar - 4 tojásos tésztával.
A mártás hozzávalói: kevés olaj, 1 fej hagyma felaprózva, 10 dkg paprikás szalámi és 12 dkg fokhagymás ...